In dit artikel van 19 april 2015 wordt een groep met HPV gevaccineerde meisjes vergeleken met een groep meisjes die dit vaccin niet hebben gekregen. In de eerste groep worden minder infecties gevonden met HPV 16 en 18 (waartegen wordt gevaccineerd ??!!), maar juist meer infecties met de andere hoog-risico HPV's. Het lijkt dus dat de plaats van de 2 types waartegen wordt gevaccineerd wordt ingenomen door ander HPV's. Een bekend fenomeen, dat type replacement wordt genoemd. Wat staat deze meiden straks te wachten?

http://www.abstractsonline.com/plan/ViewAbstract.aspx?mID=3682&sKey=7f019f73-accb-484e-becc-5ecc405f8ec5&cKey=e2313b32-d6ac-4443-ab2d-49c368ea3b89&mKey=19573a54-ae8f-4e00-9c23-bd6d62268424

 

13-05-2015: Terwijl ik nog steeds wacht op het eerste bewijs dat het HPV-vaccin baarmoederhalskanker voorkomt, wordt de doelgroep uitgebreid:

 

Geef prik baarmoederhalskanker ook aan jongens

http://nos.nl/artikel/2035424-geef-prik-baarmoederhalskanker-ook-aan-jongens.html

http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/4019758/2015/05/13/Gevaccineerde-meisjes-kunnen-jongens-redden-van-kanker.dhtml

Dit artikel is gebaseerd op het onderzoek van Johannes A Bogaards, senior researcher, (http://www.rivm.nl/en/RIVM/What_RIVM_does/Experts_and_expertise/Related_information/Modelling_Infectious_Diseases/J_A_Hans_Bogaards_PhD), Jacco Wallinga, senior researcher,(http://www.rivm.nl/RIVM/Kennis_en_kunde/Experts_en_expertise/Profielpagina_s/M/Modellering_van_infectieziekten/Dr_J_Jacco_Wallinga),  Ruud H Brakenhoff, professor,(http://www.vumc.com/branch/Otolaryngology/2755295/2754780/Chris J L M Meijer, professor,http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Uitgaven/Infectieziekten_Bulletin/Jaargang_25_2014/Maart_2014/Inhoud_maart_2014/Humorale_immuunrespons_na_HPV_infectie_en_vaccinatieh.  en Johannes Berkhof, associate professor (http://www.pubfacts.com/author/Johannes+Berkhof):

http://www.bmj.com/content/350/bmj.h2016

Merk op dat dit onderzoek gefinancieerd is door Merck, de producent van het vaccin.

  • Competing interests: All authors have completed the ICMJE uniform disclosure form atwww.icmje.org/coi_disclosure.pdf and declare: JB has received fees for participation in expert meetings organised by GSK and Merck, CM has received fees for participation in expert meetings organised by Merck, outside the submitted work. The other authors have no potential conflicts of interest.

Bovengenoemde onderzoekers zijn werkzaam of gerelateerd aan het RIVM. Een instituut waarvan we nu weten dat het niet onafhankelijk is en zeer veel financiele belangen heeft met de farmaceutische industrie, i.c. Merck en GSK.

 

Eind maart 2015 zond de Deense zender TV 2 een documentaire uit over HPV-vaccinatie: ‘De gevaccineerde meisjes: Ziek en bedrogen’. De makers van de documentaire volgden drie meisjes die na inenting tegen HPV met Gardasil last kregen van medische aandoeningen.

Twee Deense artsen zeiden dat ze in hun carrière nog nooit zoiets hebben meegemaakt. Ze waarschuwden de Deense nationale gezondheidsautoriteit het afgelopen jaar vier keer voor mogelijke bijwerkingen na vaccinatie tegen HPV.

Dr. Louise Brinth heeft 80 meisjes onderzocht waarvan ze vermoedt dat ze last hebben van bijwerkingen van HPV-vaccins. “Ze zijn allemaal duizelig, vallen flauw en hebben last van hoofdpijn, vaak chronische hoofdpijn,” zei ze. “Ze hebben buikpijn en zijn misselijk. Ze hebben last van spiertrekkingen en zijn buitengewoon moe. We zien een bepaald patroon ontstaan, waar onderzoek naar gedaan moet worden.”

Vier waarschuwingen

TV 2 vroeg de Deense gezondheidsautoriteit om alle beschikbare documentatie over het HPV-vaccinatieprogramma in Denemarken. Die ‘was vergeten’ de documentairemakers informatie te geven over de vier waarschuwingen van de artsen.

Deense gezondheidsinstanties beseffen dat de bijwerkingen serieus zijn en willen meer onderzoek doen. Het zal waarschijnlijk nog maanden tot jaren duren voordat men ontdekt wat er precies met de meisjes is gebeurd.

In Denemarken sterven jaarlijks 100 mensen aan baarmoederhalskanker. Per 10.000 vaccinaties worden er in het land 1 à 2 zeer ingrijpende bijwerkingen gemeld.

Meer kans op besmetting

Gardasil werd in 2009 in Denemarken op de markt gebracht. In 2008 was de jongste vrouw die in Denemarken aan baarmoederhalskanker stierf 30 jaar oud. Drie jaar na de introductie van Gardasil was de jongste vrouw die overleed aan baarmoederhalskanker 20 jaar oud.

Waarom is het aantal sterfgevallen door baarmoederhalskanker na de introductie van Gardasil gestegen? Uit een nieuwe studie is gebleken dat vrouwen die worden gevaccineerd tegen HPV, meer kans hebben om besmet te raken met de meer gevaarlijke varianten van het virus dan vrouwen die het vaccin niet krijgen.

http://hpv-vaccine-info.org/gardasil-suspected-of-causing-side-effects-in-danish-women/

Update 18-05-2015: Na de TV-uitzending over het HPV-vaccin en de talloze klachten die het veroorzaakt is er een enorme toename van patienten in de speciale HPV-kliniek in Kopenhagen. Terwijl zij jaarlijks plm. 170 meisjes behandelden zijn er in 1 maand tijd, na de TV-uitzending, 175 aanmeldingen ontvangen. Er is een lange wachtlijst ontstaan en er worden nu artsen en verpleegkundigen aangenomen om deze enorme toeloop het hoofd te kunnen bieden. Onder de aanmeldingen was een jongen die exact dezelfde klachten had als de meisjes na een Hep. B vaccinatie.
Er wordt wordt veel onderzoek gedaan naar de oorzaak van de klachten maar vooralsnog ziet het ernaar uit dat de hoge dosis aluminium de boosdoener is.

Brief van een artsen-praktijk aan ouders en meisjes die een uitnodiging heb gehad voor het HPV-vaccin Cervarix, maart 2015.

HPV-vaccin ook voor baby,s?