Voorstel folder RIVM

Joris Baas
HPV Vaccin. Onder welke voorwaarden wel?

Ik sta ook voor de keuze om mijn dochter te laten inenten met het HPV vaccin.
Ik dacht ineens even out of the box, hoe zou het RIVM mij dan wél overtuigen om mijn dochter deze prik te laten geven? Hier een opzetje voor de herziene folder.

NB: Alles natuurlijk onder het strenge voorbehoud dat er geen letter van gelogen is! Bewezen met onderliggend onafhankelijk wetenschappelijk materiaal en wetsteksten die de bescherming van de bevolking garanderen.

Aanpassingen en of aanvullingen?

1. Zonder enige twijfel kan gesteld worden dat het vaccin veilig is voor uw dochter.
Diverse onafhankelijke onderzoeken, dubbel blind die een aantal jaar lopen, gestart met leeftijdsgenoten in een vergelijkbare situaties hebben aangetoond dat er geen gevaar is op blijvende bijwerkingen. Ook van de meest besproken ingrediënten is keer op keer bewezen dat ze in de gebruikte doses en combinaties niet schadelijk zijn. Denk met name feutaal DNA materiaal, restvirussen, Aluminium, Formaldehyde etc. Bij onderliggende ziekten en allergieën, wordt zeer nauwkeurig van tevoren uitgezocht of uw dochter hier tegen is opgewassen. [links naar een overzichtelijk rijtje de onderzoeken met direct genoemde financiering]

2. Het risico zonder vaccin is zeer hoog
Het risico is voor uw dochter zeer hoog te noemen dat ze deze ziekte krijgt.

3. Zonder enige twijfel kan gesteld worden dat áls er toch iets misgaat, de producent aansprakelijk kan worden gesteld.
De overheid garandeert en ziet erop toe dat de procedure hierbij zeer soepel en vlot zal verlopen en totaal transparant is en uiteraard kosteloos. Op de site van Lareb en in alle folders wordt bewezen dat Lareb niet eens een zweem van partijdigheid verweten kan worden. Dus geen afspraken met producenten over inzage van klachten zonder toestemming van de patiënten, geen financiering door producenten of toeleveranciers, geen werknemers die korter dan 3 jaar geleden bij producenten of toeleveranciers werkten. Ook mogen medewerkers na beëindiging van de arbeidsrelatie 3 jaar lang niet bij een vaccinproducent gaan werken of een toeleverancier. Lareb toont onverwijld alle klachten in een zeer overzichtelijke tabel die mogelijk gerelateerd zijn aan het HPV vaccin. Ook als dit nog niet is bewezen maar ernstig wordt vermoed. In ieder geval altijd wanneer klachten zich binnen een maand na de eerste prik aandienden. Later kunnen aanwijzingen betreft ‘niet-gerelateerd’ erbij genoteerd worden.

4. Het vaccin werkt zeer goed
Zonder enige twijfel, uit diverse producent-onafhankelijke longitudinale onderzoeken is keer op keer gebleken dat het vaccin zeer goed tegen baarmoederhalskanker beschermt.
Daarnaast zijn twee prikken voldoende voor bescherming voor de komende 25 jaar. Daarvóór volgt automatisch een nieuwe oproep. [links naar een overzichtelijk rijtje de onderzoeken met direct genoemde financiering]

5. HPV is onbetwistbaar de oorzaak
Na intensieve studie blijkt dat een precies aantal bekende varianten van het HPV virus onomstotelijk bewezen de veroorzakers van baarmoederhalskanker zijn. Het HPV vaccin beschermt daartegen. Op de website treft u het, helder en eenvoudig uitgelegd het onderliggend werkingsmechanisme, met een extra uitleg voor je huisarts of bevriend arts die je kan geruststellen dat de eenvoudige uitleg werkelijk klopt. [links naar een overzichtelijk rijtje de onderzoeken met direct genoemde financiering]

6. Over het terugbrengen van 3 naar 2 prikken.
Deze uitleg neemt alle eventuele idee weg dat uw dochter in een onbetaalde trial is gelokt. Cadeautjes zijn daarbij uiteraard ten strengste verboden. Het zou de uitstekende reputatie van dit vaccin in één klap teniet doen.

7. Alle opties gelijkwaardig naast elkaar
Deze uitleg bespreekt ook onpartijdig alle opties waaruit je kunt kiezen met alle voor- en nadelen.
1. Niets doen
2. uitstrijkjes maken
3. vaccineren
en wat er verder bestaat aan opties.

Nogmaals, voor de haastige lezer; bovenstaande tekst voor een HPV vaccinfolder heb ik, mijmerend over een ideale wereld, uit mijn duim gezogen. Het zijn slechts voorwaarden waaronder ik overweeg om een HPV prik bij mijn dochter toe te staan. Uiteraard alleen met alle onderliggende bewijsmateriaal en wettelijke veiligheidsborgingsgaranties.